Изборите за президент в САЩ са най-опасните за целия свят, заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV екс-министърът на външните работи Соломон Паси. Според него, американците трябва да направят избор между предсказуемото и непредсказуемото.

 

Ако спечели Хилари Клинтън , ситуацията е предсказуема, но ако победи Доналд Тръмп, решенията му не  са предсказуеми.

 

Двамата кандидати се надпреварваха да докажат кой е по-добър и честен.

 

Тръмп има привилегията да не е бил никога във властта и печели от това в кампанията.  Според Паси кандидатът на републиканците няма притеснения да покаже лошите си страни.

 

Според Соломон Паси, директорът на ФБР е под натиск от републиканското лоби в Конгреса и влезе в предизборната игра, започва ново разследване на кореспонденцията на Хилъри Клинтън.

 

Популизмът печели в световен мащаб, в Европа популизмът спечели с Брекзит. В световен мащаб популизмът надделява, а това като че ли тъмната страна на силата, нямаме силни играчи от светлата страна, допълни екс-външният министър на страната.

 

Според Паси, миграционният поток няма как да бъде контролиран с популистки решения и рецепти. В следващите 20-30 г. трябва да очакваме около 1 млрд. африканци да тръгнат към Европа,  предрече Паси. Според него, на всеки европеец ще се падат по двама африканци.

Западът стана много богат и много егоистичен, оттук произтичат и цели този бежански проблем, завърши Паси.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;