Изявленията на министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу в интервюто за «Россия 24″ доказват, че Анкара друг сценарий, освен обвинения спрямо убиеца на пилота на руския Су-24 Олег Пешков Алпарслан Челик. Това заяви членът на Съвета на Федерациите по отбрана и сигурност Алексей Пушков, коментирайки думите на турския дипломат.

Пушков отбеляза, че в интервюто «са били потвърдени всички тези извинения, които по-рано са били поднесени на Русия» и е демонстриран стремеж от турската страна «да се заглади вината».

 

«Ясно е, че човешкият живот не може да се компенсира с нищо, но все пак виждаме готовност да се преразгледа виновността на Челик, убиецът на руския пилот, а това показва, че Анкара е взела сериозно решение за нормализиране на отношенията с Русия», — отбеляза Пушков.

Според него, след думите на Чавушоглу за това, че Анкара очаква от Русия документи, потвърждаващи виновността на Челик, «Турция фактически вече няма никакви други сценарии за действие, освен към този престъпник да бъдат предявени обвинения».

 

 

Тагове: ; ; ; ;