От военното министерство на Русия отбелязаха, че са пострадали жилищни сгради и училище, в следствие на ударите на ВВС САЩ в Мосул.

Авиацията на коалицията на САЩ продължава да бомбардира жилищни квартали в Ирак.

На 26 и 31 октомври самолетите на коалицията са нанесли удари по населени пунктове недалеч от Мосул, пострадали са джамии и жилищни сгради. За това съобщи в четвъртък началникът на Главното оперативно управление на Генералният щаб на Въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской.

 

 

 

 

 

 

irak-mosul-1

 

 

» Съединените Щати продължават да нанасят ракетно- бомбени  удари по жилищните квартали в Мосул, така и в други населени пунктове на иракската провинция Найнава»- заяви Сергей Рудской.

 

 

 

Според генерал-лейтенанта, на 26 октомври самолетите на ВВС САЩ са нанесли удари по жилищни квартали в централнната част на град Хамам- ел-Елил, разположен на 20 километра юго-източно от Мосул.

 

 

 

« В резултат на бомбардировките са пострадали мирни жители, намиращи се в разположените на по-малко от 50 метра от бомбардировките къщи. Значително е пострадала и джамия»,- обясни Сергей Рудской.

 

 

 

Освен това, на 31 октомври на бомбардировки от авиацията на коалицията на САЩ, са били подложени гъстонаселени квартали в населените пунктове Базвая и Гогиели, на 14 и 9 километра източно от Мосул.

 

По времен на брифинг, руският генерал-лейтенат показа и снимки запечатали разрушенията.

 

 

» На слайда добре се вижда, че влизането на иракските правителствени войски в населения пункт Гогиели, който е предградие на Мосул, е било предшествано от значителни разрушения на жилищня сектор, в резултат ударите на коалицията. Лявата и дясна снимки са направени с разлика един ден. На снимката с дата 1 ноември, отчетливо се виждат разрушенията в резултат на ударите нанесени от коалицията върху жилищни домове».

 

 

 

 

 

 

Училище и жилищни домове

 

 

ap2779547_articolo

 

 

 

Генерал Рудской заяви, че училището и жилищните домове са пострадали от ударите на ВВС САЩ в Мосул на 24 октомври.

 

» На слайда са представени резултатите от този удар. На космическата снимка отляво, направена на 24 октомври, тоест преди удара на самолетите на коалицията, виждате сградата на училището и къщите, а на дясната снимка- след ударите».

 

 

 

 

По думите на Рудской, САЩ продължават да нанасят ракетно-бомбени удари по жилищни квартали както в Мосул, така и по други населени пунктове в иракската провинция Найнава.

 

 

По-рано Министерството на отбраната в Русия съобщи, че на 24 октомври,  със самолет на ВВС САЩ, е бил нанесен удар по сградата на училище в Тел-Кайф на 14 км северно от иракския Мосул, което е довело и до жертви.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;