В британската армия видяха в побоя с участието на двама военни в Рига «руски заговор» с цел дискредитиране на военнослужещите от Обединеното кралство, съобщава The Telegraph.

Военнослужащие вооруженных сил Соединенного королевства. Архивное фото

Явно журналистите по-рано «причаквали на мястото», посочва авторът на статията. Такъв е изводът, направен от него, на базата на думите на очевидец, който бил проследил журналистите след побоя и видял, че те влизат в сграда, «известна като проруска».

В материала не се уточнява името на «проруското» издание.

 

 

 «По наши оценки, това е било напълно нагласено. Искали да представят тези момчета като хулиган и да заснемат боя между тях»,  цитира The Telegraph думите на източник от британската армия.
Британские военные на Фолклендских островах. Архивное фото

Прессекретарят на британската армия на свой ред заяви, че военното ръководство не знае нищо за инцидента с двамата военни в Рига.

«Обстоятелствата около случилото се се уточняват, на този етап ще бъде грешка да даваме каквито и да било обяснения», — казва тя. Форин офис също се въздържа от коментар.

 

Британските войници вече нееднократно се оказват в центъра на скандали в Рига. През юни пиян военнослужещ танцува на покрива на такси, друг военен се опита да му прави компания, още двама снимаха случващото се с телефони. Вандалите потрошиха автомобила.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;