Със сигурност може да се каже, че президентските избори в САЩ се следят с извънредно голям интерес от целия свят.

От изхода от изборите зависи много — ще се промени ли вътрешната и външната политика на задокеанската държава.

Борбата не просто е жестока, двата лагера прибягват отдавна до удари под кръста. Продължава да не е ясно кой ще победи.

 

Докато чакаме резултата от изборите в САЩ, да си припомним пророчеството на Ванга.

 

Преди 55 години в Хонолулу, столицата на 50-ия американски щат Хаваи, се родил настоящият президент на САЩ Барак Хюсеин Обама II (Младши).

Това се случило две години след като Алоха (така все още наричат този архипелаг в Тихия океан) излязъл от състава на Америка.

 

В миналото има много спорове относно това: законно ли е избирането на Обама за президент на САЩ. Независимо от това, през 2009  година той започна да изпълнява задълженията си на държавен глава.

 

От самото начало на дейността му на поста президент на САЩ много експерти и специалисти-политолози, а също обикновената световна общественост недоумява — за какво получи той Нобеловата награда.

 

Защото с решенията си Обама фактически разрови гнездото на осите в Близкия Изток и Африка, спретвайки там хуманитарна катастрофа.

 

А и не изпълни нито едно от обещанията си, касаещи прекратяването на войните в Ирак и Афганистан. Същото се отнася и до затварянето на прословутия затвор в Гуантанамо и т.н.

 

Нещо повече, Барак Обама се държи все още така, сякаш ще управлява вечно Америка.

 

Към това мнение се придържат специалистите, които се опасяват, че подобно на Джордж Буш-младши, който укрепи позициите си след терористичния акт на 11 септември 2001 година, настоящият президент може да се опита да обяви в САЩ извънредно положение — уж заради заплахи, произлизащи от терористични организации. И тогава той, продължавайки военното положение отново и отново, може да управлява страната толкова, колкото му е угодно.

 

Вероятно точно това са имали предвид многото с нищо несвързани помежду си ясновидци, когато наричат Барак Обама последния президент на страната.

 

При това, същото се твърди от пророците буквално във всички времена и народи.

 

Но защо последен?

 

Ако дори действащият президент продължи срока си на управление с още 8 години, след това все пак в Белия дом може да влезе друг стопанин.

 

Още Ванга, която в края на 1970-те години предсказваше победата на чернокожия държавен глава, казва буквално следното:

«В Белия дом ще дойде черен човек. И този президент ще бъде последен за страната. Защото след това Америка ще замръзне или ще попадне в бездната на най-голямата икономическа криза. Вероятно дори ще се разпадне на северни и южни щати».

 

Е, имаме шанса да видим сбъдването на пророчеството.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;