Немските средства за масова информация обръщат внимание на паническите настроения в лагера на Хилъри Клинтън седмица преди изборите за президент на САЩ.

Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон

 

Според него, значителна част от демократите са преследвани от кошмар, според който в края нещата няма да се случат както трябва. Те са склонни да винят за това директора на ФБР Джеймс Коми, който първоначално закри делото за използването от Хилъри Клинтън на частния й сървър за кореспонденция с държавни секретни документи, но след това, две седмици след изборите в САЩ, възобнови разследването.

 

Те считат, че Коми е причината републиканецът Доналд Тръмп да изравни позициите си с тези на Хилъри Клинтън.

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп

Маршал все пак счита, че нито възобновеното разследване, нито други гръмки заглавия, свързани с пощенския скандал, не са повлияли върху шансовете на кандидатите.

 

Според него, «на пръв поглед» това, през което преминават Тръмп и Клинтън в момента — са нормални «възходи и падения», а шансовете на бившия държавен секретар всъщност са все така големи.

 

Изданието Die Welt на свой ред нарича поведението на представителите на щаба «растяща нервност».

 

«Седмица  преди президентските избори в САЩ в лагера на Хилъри Клинтън явно расте нивото на нервността. Нейният щаб във вторник се занимаваше главно със занижаване на вредата от новите публикации по делото за пощенската кореспонденция», — пише вестникът.

 

Die Welt обръща внимание върху нападките по адрес на ръководителя на ФБР — в частност, от страна на Роби Мук, оглавяващ предизборния щаб на Клинтън. Мук обвини Коми в двойни стандарти, оплака се в ефира на CNN, че ФБР има претенции към Клинтън, а към Тръмп в рамките на това разследване кой знае защо нямало.

Жительница Лос-Анджелеса целует портрет Хиллари Клинтон

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;