Ако се чудите какво става с държавата ни, ето какво:

 

България се управлява от режим на клептокрацията — форма и проява на капитализма.

 

(Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт пряко или чрез подставени лица.

 

За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, пренебрегване на дългосрочни национални цели…)

 

Кои са преките прояви на клептокрацията тук и навсякъде във вселената:

 

— разграбване на общонародната собственост чрез криминална приватизация, поддържане на минимални заплати, хвърляне на стратегическите ресурси от общонародни в части ръце, облагане на населението с множество данъци и …..

 

— властване на световния капиталистически финансов капитал и родните му марионетки (всъщност, световният финансов капитал НЯМА род, етнос, националност или Родина, той не се интересува дали обичаш Ботев или го мразиш, а обичта ти към Левски или Шипка няма да го спре да те навре в кучи …еди къде си, ако му трябва печалба от теб…)

 

— демагогия, популизъм…, разбирай лъжи в прав текст или завоалирани такива (Например, казва ти «Сега ще срутим Системата», но под това не разбира ликвидиране на Системата (т.е. на капитализма, защото ТОЙ е СИСТЕМАТА, а …ти го казва, защото така звучи по-революционно, а и терминът е отдавна в обръщение…)

 

— например, казват ти «Бъди горд, че си българин! Обичай българското! Купувай българското!» и т.н, но по същество трябва да разбираш следното: «Тъпанар прост, ти си реви по Левски, пък ние ще ти сложим такова ДДС, че ще ти измъкваме пари и от дъвката, която ще си купиш утре».

 

Тук възниква въпросът: с какво българския грабител и ПО-ДОБЪР от чуждия грабител?!

 

Разбира се, че с нищо — не е важно какъв по националност е грабителят, но е важно, че ТЕ ОГРАБВА! Помисли КАК да премахнеш ограбването (а ние по същество ти казваме как), а не се фиксирай в неговата националност — тя няма никакво значение. Днес грабителят може да е инджикитаец, утре може да е от Бахамите, вдругиден от Зимбабве, но той винаги ще те ограбва, защото НЕ СИ премахнал ПРИЧИНАТА да те ограбва — капитализма.

 

Доказателства, че над 20 години те лъжат?

 

— Виж си заплатата или липсата на такава, имаш ли бъдеще за личен просперитет, имаш ли надежда за децата си, силна или слаба е държавата…Е, по-големи доказателства от това не ти трябват, че капитализмът НЕ РАБОТИ.
— Или още: когато ти казват: «Сега ние ще извадим от Наказателния кодекс члена за наказателна отговорност към банкерите за раздаване на необезпечени кредити, за да ти помогнем да вземеш кредит, от който ти ще станеш милионер», трябва да разбираш следното:

«Сега ние ще декриминализираме ограбването ти (т.е. ще си създадем такъв закон, че в бъдеще да не ни съдят), ще си раздадем по 100 или по 200 милиона лв. кредити,, които никога няма да върнем, а ти …ще духаш сумата, защото си балък от класа».

— Откъде са се взели тези огромни пари за кредитите, които са си раздавали в КТБ например? Отговор: От държавните и общинските ни предприятия, които по поръчка са си натъпквали парите в КТБ, от вашите спестявания, от огромните лихви, от огромните данъци…

 

— БЕЗЛИМИТНИ банкови карти!!! са си раздавали. Повече не питайте откъде са тези хотелчета, заводчета, фабрички, рудници, вестници, телевизии, радиа, лобисти, медийни и НПО експерти, уж спечелени огромни европейски проекти, уж спечелени търгове, уж спечелени надпревари за държавни поръчки и прочие…

 

— Повече не питайте защо нямаме националноотговорна политика!
— Повече не питайте защо българите мрат в болниците!
— Повече не питайте защо децата ни излизат от училище полуграмотни!
— Повече не питайте защо ние, българите, плащаме на циганите сметките!
— Повече не питайте защо сме зомбирани от ненормалните им медии!…

 

Има два изхода от ситуацията:

1. траем си и търпим, в резултат — бавно и постепенно измираме.

 

Настоящата буря ще отмине, но без всякакво съмнение ще последва следваща и следваща такава.

 

Защо?

 

Защото чрез подобни крушения КАПИТАЛИЗМЪТ се захранва — вижте само от КТБ колко НЕплатени кредити ще има!

 

Т.е. някои хора си кльопат на корем и са гарантирали живота на семействата си «9 поколения напред», както казва един бг милионер, а ти си само несъществен декор и СРЕДСТВО за напълване на бездънния му алчен търбух…

 

Така буря след буря от България НЯМА да остане НИЩО!

 

Абсолютно нищо! Бедна ви е фантазията какво още може да се случи тук. Ако не ви се вярва, вижте от снимката в какво са превърнали Хаити.

Какви са предложенията ни за изход от така създадената катастрофа:

2. организираме се (тук е важно около коя сила, затова мисли трезво, а не първосигнално), сплотяваме се, отваряме си мозъците за причините, следствията и т.н. за случващото се при капитализъм и планирано действаме по реализиране на целта.

 

Тук трябва да стане вече ясно, че ПРИЧИНАТА за катастрофата, погледнато глобално, се нарича КАПИТАЛИЗЪМ. Всички други уж причини са само следствие от този обществен строй…

 

Всеки, който ти говори за причина и следствие, но НЕ споменава, че причината се нарича КАПИТАЛИЗЪМ, е обикновен политически МОШЕНИК!

 

Коя ни е целта? Социализъм на 21 век!

 

За да стартира Социализмът на 21 век, трябва да се направят първо и задължително следните неща:

— национализация на криминално заграбеното общонародно имущество
— ревизия на всички приватизационни договори, банки, закони и закончета…
— съд и присъди за всички виновни грабители
— експроприация на всички незаконно придобити активи — хотелчета, телевизийки, вестничета, замъчета и т.н.

 

(всеки, който ти обещава горното, но не говори за Социализъм, със сигурност ТЕ ЛЪЖЕ, пускат ти временна въдичка, за да се хванеш и да възкликнеш за него «Ах, какъв герой!» Няма фен на капитализма, който да направи това. Защо няма? Защото олигархията, на която той служи, няма да му позволи, а и самият той ще застраши по този начин собствените си частни интереси…).

 

Не се залъгвате, че всичко това може да се случи чрез напъни на някои хора да им заговори СЪВЕСТТА или чрез някакъв Граждански контрол.

 

Онези хора нямат съвест, а какъвто и да е контрол над тях НЕ Е възможен…

 

Защо?

 

Защото в техните ръце е всичко — и законодателната, и изпълнителната, и съдебната власт, и медийната власт, и полицията, и изборите…

 

Допускаме, че 99 % от вас са наясно с гореказаното, но е добре «учебният материал» периодично да се припомня, защото около изборите виждаме, че целенасочено ви разфокусират…

 

При всички положения ще победи НАРОДЪТ! Рано или късно! Но всяка хаотична, т.е. спонтанна победа, без наличието на ясни цели и пр., ще има само временен ефект. Затова е важно да осъзнаете какво искате — капитализъм и продължаване на агонията или НОВ Социализъм — т.е. битка, но в края победа на трудовия народ.

 

 

Дано да му дойде смелост и вяра на този народ, че по-добрият свят Е възможен!

 

А смелостта, надеждата и вярата ще дойдат сами, ако левицата се обедини около обща цел: Социализъм на 21 век!

 

Но понеже БЕЗ вътрешен и външен фактор този нов Социализъм няма как се се случи, докато чакаме 2-та фактора да са налице, поне го поискайте!

 

Поискате ли го, това моментално ще започне отвътре да подронва настоящата Система и така бавно и постепенно ще започне формирането на вътрешния фактор! А за външния — ще почакаме. Диалектиката на общественото развитие без съмнение ще го създаде!

 

Не на НАТО и марионетката му ЕС!

Венсеремос, лява България!
Движение «Че Гевара»

Тагове: ; ; ; ; ; ;