Бойците от «Джабхат ан-Нусра» и техните съюзници се възползваха от хуманитарната пауза в Алепо, за да се прегрупират, сега засилват настъплението си. Това се казва в изявлението на командването на Въоръжените сили на Сирия.

 

Само за последните три дена, по данни на военните, в резултат на обстрела над града са загинали не по-малко от 84 човека, още около 300 са ранени.

 

«84 човека, главно жени и деца, са загинали, още 280 човека са ранени в резултата на над 100-те снаряди, изстреляни от терористе. Към 100-те снаряди джихадистите изстреляха 50 ракети и 20 газови бутилки, самоделни бомби, натъпкани с пирони…  по жилищни райони в Алепо за последните три дена», — цитира текста на съобщението агенция  SANA.

 

Командването на ВС на Сирия подчертава, че бойците са успели да се възползват от примирието, инициирано от Русия за извеждане на мирните жители, за да се подготвят към мащабна операция по настъплението на Алепо от няколко страни и атака над гражданските райони в града.

 

Терористите са обстреляли и позициите на сирийските военни югозападно от града със снаряди с отровен газ. За вида на използвания газ и за състоянието на пострадалите разказват местните жители.

 

В настъплението към сирийския град участват над хиляда бойци. Четвърти ден джихадистите се опитват по всевъзможни начини да пробият блокадата на Алепо, в чиято източна част са блокирани терористи от «Джабхат ан-Нусра» и техните помагачи.

Тагове: ; ; ; ;