Не ни е грижа за «червената линия» на Европа за свободата на печата, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, след като председателят на Европейския парламент Мартин Шулц осъди задържането на високопоставени журналисти от опозиционния турски вестник «Джумхюриет», предаде «Ройтерс».

 

«Братко, не ни пука за вашата червена линия. Хората прокарват червената линия. Какво значение има вашата линия», казал премиерът на Турция Йълдъръм пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието в парламента.

 

«Тук нямаме проблем със свободата на печата. С това не можем да се съгласим с нашите европейски приятели. Те винаги изтъкват свободата на печата в нашите стъпки за борба срещу тероризма», посочил турският премиер.

 

Полицията арестува главният редактор и високопоставени служители от водещия опозиционен вестник «Джумхюриет» в понеделник

 

Причина е, че изданието подкрепило неуспешния преврат през юли. Мартин Шулц подчерта, че арестите са белязали пресичането на «още една червена линия» срещу свободата на изразяване в Турция.

Тагове: ; ; ; ;