В последното настъпление на бойците към сирийският град Алепо, от 28 октомври до 1 ноември в щурма на града, са участвали около 5 000 бойци.

Като средното количество на атакуващите, с резервите, наброява 16 000 терориста, съобщи специалния военен кореспондет за News Front Роман Сапоньков.

 

 

siria_1474385881

 

 

 

» В първоначалният щурм на града от 28 октомври, пробивайки отбраната на САА ( Сирийска Арабска Армия-ред.), бойците са успели да заемат жилищен район 3000, застройките на район 1070, Военно-инжинерната академия, артилерийската академия. По нататъшното придвижване на терористите, на 29 октомври е било спряно.

От 29 октомври, удържайки фронта, САА успяват да изтощят силите на бойците и да ги отблъснат от тези райони.

По предварителни данни загубите на духовете са съставили 500 загинали и около 1000 ранени, както и загуби на бронетехника.

Загубите от страна на САА също са големи»,- разказва специалният ни кореспондент.

 

 

По думите на кореспондента ни, числеността на бойците не е взела превес заради слабата им подготовка.

 

 

» Първоначално противникът не беше подготвен в пълна степен за настъпателна операция и беше обречен на провал. Даже без подкрепата на ВКС на запад и юго-запад от Алепо САА успя правилно да избере тактика за отбрана и да отблъсне всички атаки на терористите»- уточни Сапоньков.

 

 

На 1 ноември САА успя напълно да освободи изгубените по-рано позиции, като жилищния район 3000 и застройките на район 1070.

 

 

» Противникът не успя да пробие в котела и да реши първоначалната задача. След претърпените значителни загуби бойците не бяха в състояние да продължат настъпателните действия. Сега  продължи да се свива, и спред САА стои задачата по освобождаването на цялата провинция Алепо»,-добави коресподентът ни.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;