Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън вече е поръчала празничните фойерверки, които ще бъдат изстреляни в Ню Йорк веднага след изборите във вторник, 8 ноември, пише вестник  New York Post.

Клинтон на радостях успела заказать салют в Нью-Йорке в честь "победы" на выборах

По данни от източниците на изданието, пиротехническото шоу е планирано да се проведе на река Хъдсън. Източниците съобщават, че в рамките на съгласуването с градските власти салютът може да започне още в 21.30 часа, т.е. само половин час след завършване на гласуването в Ню Йорк.

 

Известно е, че фойерверките са били планирани още преди в петък ръководителят на ФБР Джеймс Коми да бе разпоредил допълнителното разследване на кореспонденцията на Хилъри Клинтън, което нанесе осезаем удар върху предизборната кампания на бившия държавен секретар на САЩ.

 

Изданието отбелязва, че пожарната и полицията в Ню Йорк са били поразени от самоувереността на Клинтън.

 

«Малко преждевременно е да се планира победата. Вероятно тя е поръчала фойерверките още в петък», — заявил сътрудник от полицейското управление.

 

Един от представителите на департамента на пожарната служба си спомня ситуацията с изборите през 2000 година, при които се наложило допълнително преброяване на  гласовете.

 

«Ако се случи същото, какво ще прави тогава Клинтън? Ще сложи фойерверките в хладилник ли?», — пита той.

 

Друг пожарникар допуска, че в случай на загуба Клинтън може на половин цена да отстъпи фойерверките на републиканеца Доналд Тръмп, чиято щаб-квартира също се намира в Ню Йорк.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ;