Не е нужно да се опираме на опита на Европа в миграционната политика- общество, което не може да защити децата си, няма бъдеще, заяви президентът на Руската Федерация Владимир Путин на заседанието на Съвета по междунационални отношения.

99

 

«Общество, което няма възможност да защитава своите деца днес, няма утрешен ден, бъдеще няма»,- каза руският президент, припомняйки за нашумелия неотдавна случай на нападение над дете в ЕС от мигрант, който впоследствие беше оправдан от съда, предаде агенция ТАСС.

 

 

 

» Затова техният опит ( в Европа), ще го кажем директно, не е най-добрият, а ние имаме многохилядна история за формиране на многонационална държава, и при нас опитът е доста по-дълбок»,- подчерта Владимир Путин.

 

 

През април Владимир Путин заяви, че е необходимо изграждане на непреодолим заслон на пътя на контрабандата и нелегалната миграция, като преди това приозова да бъде усилена оперативната и профилактична работа в миграционната среда.

 

На фона на ескалацията на конфликта в Сирия и действията на терористите, миграционната криза се разраства и тотално излиза извън контрол. Европейската миграционна политика предизвика масови протести в редица европейски страни, в това число и у нас, които обаче, умишлено се неглижират от болшинството медии. Хората все повече чувстват незащитеност от ситуацията с мигрантската криза, и излизат на протести, за да сигнализират обществеността и политиците за надвисналата опасност.

 

В много европейски държави случаите на насилие от страна на «мигранти» се увеличават с всеки изминал ден, и подценяването на ситуацията или необосновано проявяване на криворазбрана «толерантност», поставя в опасност спокойствието и сигурността на цяла Европа.

 

 

Припомняме, че в България протестите не стихват вече трета седмица и ще продължат. В страната ни се създават и доброволчески отряди и патрули, които със собствени сили, средства, внимават през границите ни да не влизат нелегални «пришълци», които не е ясно с каква цел са тръгнали към страната ни.

По данни на наши източници, мигрантите, които влизат у нас нямат нищо общо със Сирия, а са предимно лица от Афганистан, Ирак и дори африкански страни.

Неотдавна, на 15 октомври, беше въведена и II степен на опасност от мигрантско нахлуване на българо-турската граница от националния план за действие в извънредни ситуации, който е приет преди една година. В плана са предвидени 3 възможни степени, като 3-тата е масово нахлуване на мигранти.

 

Което означава, че има реална заплаха за националната ни сигурност, а близостта с Турция, е още един повод за притеснение.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;