Times: Русия съвсем скоро ще щурмува Алепо

Западните спецслужби считат, че Русия тази седмица ще започне крупномащабна операция в сирийския град Алепо, съобщи Times, позовавайки се на анализ на разузнаването.

Дым в районе гуманитарного коридора, подготовленного для вывода мирных жителей и боевиков в Алеппо. Архивное фото

Според анализа на разузнаването, който вече е притежание на изданието, операцията ще бъде подкрепена от руския тежък авионосещ крайцер «Адмирал Куцнецов». По данни на Times, пристигането на кораба заедно с още седем морски съда в сирийското крайбрежие се очаква в сряда-петък. Както отбелязва изданието, към района, както се предполага, ще се насочат още три ударни атомни подводници от ВМФ на Русия.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано няколко пъти заяви, че алиансът е разтревожен от вероятното използване на авионосната група, която се насочва към източното Средиземномореие за обстрел над Сирия.

 

На свой ред директорът на департамента за общоевропейско сътрудничество към руското МВнР Андрей Келин съобщи, че твърденията на НАТО за възможно участие на корабите в действия в сирийското Алепо са нелепи.

Ситуация в Алеппо. Архивное фото
Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура е потресен от броя на обстрелите от страна на терористите над мирните жители в Алепо.
Въоръженият конфликт в Сирия продължава от март 2011 година. Правителствените войски водят военни действия с терористи от различни въоръжени части.
Русия започна да нанася въздушни удари по обекти на терористите в Сирия от 30 септември 2015 г., след молбата на президента на Сирия Башар Асад за оказване на военна помощ.

Коментари:

Зареждане ...