Спецпредставители на САЩ и Южна Корея по КНДР

ще обсъдят на 1 ноември проблема за севернокорейската ядрена и ракетна програма.

 

 

91

 

 

 

По данните на агенция Ренхап позовавайки се на представителина южнокорейското външно министерство, на срещата между Ким Хон Гюн и Джозеф Юн, ще бъдат повдигнати въпроси за въвеждането на допълнителни санкции срещу Пхенян, а също така процесът на подготовка на нова резолюзия за Съвета за Сигурност на ООН.

Визитата на Джоузеф Юн ще стане втора по ред, от момента на неговото назначение на поста специален представител на САЩ по КНДР.

 

 

КНДР на 5 септември проведе 3 успешни изпитания на балистически ракети, които достигнаха ПВО зоната на Япония. След това, на 9 септември Пхенян провежда петото от 2006 година насам ядрено изпитание, въпреки забраните от страна на Съвета за Сигурност на ООН.

 

На 27 октомври се проведе среща на заместник-министрите на външните работи на Япония, САЩ и Южна Корея, на която се обсъдиха мерки по отношение на КДНР.

По-рано специалисти на американското и южнокорейското разузнаване нееднократно съобщаваха за пускането на балистични ракети със среден радиус на действие от тип » Мусудан» от КДНР, като всички опити са се оказвали неуспешни.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;