Терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра» и съюзниците й, засилват настъплението си към Алепо, възползвайки се от обявеното примирие, се казва в заявлението на командването на сирийската армия, разпространено в понеделник.

 

16

 

 

 

» Терористичната организация » Джебхат-ан- Нусра» и редица свързани с нея групировки, продължават да усилват атаките над Алепо в няколко направления, възползвайки се от примирието за подготовка към провеждането на пълномащабни действия, чийто цели ще станат училища и граждански лица в мирните квартали на Алепо»,- се казва в докуента.

 

В документа се допълва още, че в резултат на обстрелите на бойците в Алепо, са загинали 84 души, а още 280 са получили ранения.

 

 

« Осемдесет и четири души, болшинството от тях- жени и деца- загинаха, още 280 получиха различни ранения в резултат на пуснатите  от терористите  50 ракети и 20 газови балона в жилищни райони на Алепо през изминалите 3 дни»,-  посочват военните.

 

 

 

 

 

По данни на военното разузнаване, за няколко дни, по време на хуманитарната пауза бойците са успели да прехвърлят в района Хан- Туман на юг и в Кафр-Хамра на север- 8 хиляди бойци. Терористите предприемат опити да разкъсат обграждането около източен Алепо, където са блокирани техни сили. В случай на захват на военната академия » Асад» под огъня на терористите може да се окаже цялата западна част на Алепо.

 

Въоръженият конфликт в Сирия продължава от март 2011 година. На правителствените войски противостоят бойци от различни въоръжени формирования. Данните за количеството на жертвите на конфликта са различни. Според данните на ООН, става въпрос за 300 хиляди загинали сирийци.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;