1475236811

Разширените санкции на Украйна срещу Русия влязоха в сила, това се съобщава на сайта на Върховната рада.

В статуса на указа на президента Петро Порошенко за санкциите е посочена датата за влизане в сила на решението 31 октомври, посочено е още,че «документът е действащ».

 

Украйна въведе ограничителни мерки срещу руски физически и юридически лица през септември 2015 г., през октомври 2016 г. Порошенко разшири санкционния списък и продължи действието на ограничителните мерки с още една година.

На международной специализированной выставке Импортозамещение

Под различни видове санкции — от забрана за влизане в страната и арест на имуществото до забрана за икономическа дейност на територията на Украйна — попадат почти 700 човека и над 270 юридически лица, в това число политици, такива като Владимир Жириновски, Дмитрий Рогозин, Елена Мизулина, Сергей Аксьонов, а също и компаниите — «Башнефть», «Рособоронэкспорт», «ЮТэйр», «Ростех», «Русал», ОАК и др.

 

 

Според члена на комитета по международните въпроси към Държавната дума на Русия Сергей Железняк, това решение на Киев праща в глуха улица украинската икономика, а Сергей Калашник от икономическия комитет към Съвета на федерациите  счита, че забраната за дейност на руските платежни системи на територията на Украйна няма да окаже значително негативно влияние върху руския бизнес.

 

Тагове: ; ;