Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп обвини главния прокурор Лорета Линч, че пречи на ФБР да работи и защитава конкурента му Хилъри Клинтън.
1

 

«Главният прокурор пречи на ФБР да върши правилните неща. Тези неща, които трябваше да бъдат направени по-рано. Тя прекалено активно избелва Клинтън», — каза Тръмп.

 

Представителите на министерството на правосъдието на САЩ са озадачени от решението на директора на ФБР Джеймс Коми да уведоми Конгреса за откритата нова информация по делото за «пощенския скандал» с екс-държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън, пише изданието  New York Times.

 

Коми обяви в петък, че са били открити нови електронни писма на Клинтън и настоя за допълнителни следствени действия, за да се изясни имало ли е в тях секретна информация. Възобновените разследвания нанесоха удар по предизборната кампания на Клинтън. ФБР по-рано отказа да привлече Клинтън към наказателна отговорност за използването на частния си сървър за държавна информация в битността си на държавен секретар на САЩ.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;