Сирийските военни и опълчението, които отблъснаха настъплението на радикалните групировки югозападно от Алепо, ликвидираха 500 бойци, още хиляди терористи са ранени, съобщи телевизия «Ал-Маядин», позовавайки се на свой източник.
1Официални данни от представители на сирийската армия до момента не са постъпили.

 

По данни на телевизията, бойците са били убити по време на първата вълна от настъплението, която е започнала в петък сутринта по позициите на правителствените войски в района на Ал-Асад и 1070.

 

В събота терористите организираха втори етап на настъпление в квартал Аз-Захра. Армията и опълчението успяха да отбият атаката. Но в района на Ал-Асад, където се намира военната академия, продължават ожесточените боеве. По време на настъплението терористите са използвали минирани автомобили и смъртници.

 

По данни на военното разузнаване, по време на хуманитарната пауза терористите са прехвърлили в района на Хан-Туман и в Кафр-Хамра над 8 хиляди джихадисти. Терористите предприемат опити да пробият обкръжението на източно Алепо, където са блокирани големи сили от техни съмишленици.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;