Директорът на ФБР Джеймс Коми възобнови разследването по кореспонденцията на екс-държавния секретар Хилъри Клинтън в пощенския скандал. Той обясни решението си с убеждението, че е бил длъжен да информира Конгреса, за да не се чувстват законодателите подведени, предаде ВВС.

 

Коми допълни, че съзнава, че обнародването на новината за новото разследване само няколко дни преди президентските избори на 8 ноември може да окаже въздействие, макар ФБР на този етап да не знае дали с новите електронни писма са нарушени правилата за секретност от Хилъри Клинтън.

 

Новите писма на екс-държавния секретар и настоящ кандидат за президент Хилъри Клинтън са открити на компютър, използван от близката и съветничка Хума Абедин и съпруга й Антъни Уийнър. Агентите на ФБР попаднали на тях по време на разследване на Уийнър за сексуален тормоз в интернет.

 

Според  «Ню Йорк таймс» Коми е бил критикуван лично от началника си — министъра на правосъдието Лорета Линч, че съзнателно или не помага на конкурента на Клинтън в битката за Белия дом — републиканеца Доналд Тръмп.

Тагове: ; ; ; ; ;