Владимир Путин реши да създаде флот от нови високоточни военни вертолети в опита си да победи в сирийската война, пише  Daily Star.

 

Според британския таблоид, това «ултрасъвременно супероръжие» под кодовото название Ка-35 вече е било забелязано в небето над Сирия.

 

Вертолетът от този клас е оборудван от радиотехнически комплекс за разузнаване на наземни цели, което дава предимство на руските пилоти предварително да бъдат предупредени за вероятните заплахи. Според слухове, тази «свръхсекретна шпионска техника» може да разруши линиите на комуникация и да ликвидира електронните системи, с което вероятно се обяснява неотдавнашното изключване на интернета в Сирия.

 

От отбранително-промишления комплекс на Русия заявяват, че Ка-35, който е модифициран на базата на К-31, е преминал през всички необходими изпитания и е част от руската армия още от миналата година. Но, както отбелязва изданието, видеото с «това ужасяващо тайно шпионско оръжие на Путин» е станало достъпно до широката публика за първи път.

 

Появата на видеото с вертолета е съвпаднало с предупреждението на някои експерти, че Русия притежава достатъчно мощ, за да съкруши НАТО. На фона на продължаващото изостряне на сирийската криза Москва е привела своите тактически бомбардировачи в състояние на повишена бойна готовност, твърди  Daily Star.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;