Сирийската армия и отрядите на опълчението съобщиха, че отблъскват атаки на терористите по академия носеща името на Асад в квартал Аз-Захра, и че съществува реална опасност за настъплението им в района на шосето Кастело.

 

 

» Бойците отново преминаха в настъпление днес, този път към академията в квартал Аз-Захра. Ожесточени боеве се водят цял ден, без прекъсване»,- съобщават от опълчението.

 

 

 

download-1

 

 

 

Настъплението на терористите в квартал Аз-Захра е било съпроводено от взировове на минирана бронетехника и смъртници.

 

На юго-запад бойците се опитват да щурмуват територията на военната академия. Терористите обстрелват интензивно позициите на правителствените войски.

 

По данни на опълчението, има заплаха за настъплението на терористите и на северо-запад от Алепо в района на пътя Кастело.

Под заплаха може да се окаже и северния път за снабдяване на града с провизии.

Въоръжените отряди начело с терористичната групировка «Джебхат ан-Нусра» в петък преминаха в настъпление на юго-запад към провинция Алепо. Правителствените войски едва през нощта успяват да стабилизират ситуацията и да отбият първоначалните си позиции в район 1070 и Ал- Асад.

 

Западните квартали и центъра на Алепо са били обстрелвани от терористите през целия ден в петък. По данни на медици, само за 24 часа са загинали 15 души, а над 150 са получили ранения.

Очаквайте подробности.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;