В Черна Гора още не са утихнали страстите около парламентарните избори, които бяха на 16 октомври, но ЕС и НАТО вече празнуват евроатлантическият курс на балканската страна.

Въпреки нежеланието на черногорският народ, който със зъби и нокти, се бори против опитите да присъединят страната към военния алианс НАТО, в Черна Гора вече се планират военни учения.

 

 

nato-fasisti

 

 

От 31 октомври до 4 ноември в Черна Гора на територията на град Даниловград до Скадарското езеро ще бъдат проведени военни учения, в които ще вземат участие 570 души от 26 страни на НАТО и партньори, съобщиха от правителството.

Отбелязва се, че военнослужещите ще отработват координация на действията в случай на извънредни ситуации: наводнения, химически отравяние, които са заплаха за населението на Черна Гора, и поради това страните от НАТО ще пристигнат в Черна Гора с най-новата си техника, се казва в съобщението.

 

Едва ли за народът на Черна Гора, такава внезапна грижа от страна на НАТО носи спокойствие. Веднага след скандалите около изборите, които трябваше да покажат, всъщност, ще успее ли опозицията да вземе властта или несменяемият Мило Джуканович ще предаде страната на НАТО, евроатлантическите структури се засилват към поредния пай балканска земя, за да обявяват, че и тук са дошли «да охраняват» и «защитават».

 

Антинатовските и антиправителствени демонстрации, които не стихват повече от година, въпреки мълчанието на медиите и полицейски репресии, амбицират още повече структурите на НАТО, които не приемат » НЕ» за отговор.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;