Информацията за депортация на граждани на Русия от Сърбия, която се появи в медиите е абсолютна измислица. Това става ясно от официалният коментар направен от руското Външно министерство.

 

 

 

 

mid-rf

 

 

Министерството веднага опроверга пуснатите слухове, които се появиха в няколко балкански издания и в » Коммерсант», обяснявайки, че пътуването на секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев в Белград, е планово и подготовката по него е започнала преди няколко месеца.

» Подобни мероприятия изискват сериозна и продължителна проработка»,- отбелязват от министерството.

 

 

 

» Що се касае до съобщенията излезли в някои балкански медии и в » Коммерсант», за някаква депортация на руски граждани от Сърбия, то не може да се нарече по никакъв друг начин, освен пълна измислица»- подчертават от руското дипломатическо ведомство.

 

 

 

» Със съжаление отбелязваме, че не за първи път журналистите не отделят достатъчно внимание за проверка на надеждността на източниците на информация, превръщайки се по такъв начин, в оръдие на информационната война в ръцете на политиците.

 

 

От министерството на Русия, обърнаха внимание и на коментара на председателят на правитеслството на Сърбия Александър Вучич от 27 октомври 2016 година, в което тези публикации са характеризирани като пълна дезинформация.

 

По-рано в няколко медии излязоха съобщения, че руски граждани са били уж депортирани от Сърбия във връзка с участието си в подготовка на терористични атентати в Черна Гора по време на парламентарните избори на 16 октомври.

 

Прави впечатление, че информационната война е в разгара си, и наблюдаваме остро засилване на антируската пропаганда по отделни региони в света, едновременно. Разбира се, Балканите са вечната ябълка на раздора, и там про-западните структури прилагат най-голямо усърдие, заради топлото отношение на балканските народи към Русия.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;