Президентът на Русия Владимир Путин изкоментира слуховете за влиянието на Русия на изборите в САЩ, по време на заключителната пленарна сесия на ежегодното заседание на международният дискусионен клуб  «Валдай».

Обикновено, руският държавен глава няма време, да обръща внимание на всяка щуротия, която се бълва и раздува от про-западните медии, които имат задача да внушават, че за всичко в света е виновна Русия и Путин, че всички които подкрепят Русия и Путин, са агенти на Кремъл, лично вербувани от него, а САЩ са тези, които се грижат за налагането на демокрация в целия свят.

 

Но пък, всяко заявление на руският президент, винаги носи точно, ясно и съдържателно послание, и обикновено прозвучава, след като в информационния поток, от различни страни са се излели невероятно количество глупости, и е време някой да отрезви ситуацията, и да напомни с държанието си, че политическият език, политическото поведение, е преди всичко сериозно и отговорно дело.

 

 

 

81

Източник снимка: Kremlin.ru

 

 

 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин изрази недоумение към заявленията, за влиянието на Русия на изборите в САЩ и вмешателството й в изборния процес. И с право, тъй като пред Русия и Путин стоят много по-важни проблеми и задачи за решаване, за да си позволи да се занимава с театралните американски постановки.

 

 

 

 

 

 

» Аз не мога да разбера, наистина ли някой сериозно смята, че Русия може да повлия на изборите в САЩ? Нали все пак не говорим за бананова република, а за велика държава? Ако не съм прав, поправете ме»,- заяви Владимир Путин.

 

 

 

Владимир Путин отбеляза, че САЩ си имат свои проблеми на които си струва да обърнат внимание: от колосалният държавен  дълг, до растящото беззаконие, насилие и употребата на огнестрелни оръжия, фактите на полицейски произвол, обръщайки внимание, че в хода на изборите разговорът трябва да се движи около такива въпроси, а не около Русия.

Но, явно САЩ нямат какво да кажат на обществото си по тези въпроси, и  за това къде по-лесно, е да се привлече вниманието на хората с приказки за руски хакери, шпиони, агенти на влияние.

 

 

 

 

82

 

 

 

 

» Искам да задам такъв въпрос: наистина ли някой мисли, че Русия може някак да повлияе върху избора на американският народ? Америка какво, да не би да е някаква бананова република?»

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;