Кюрдските отряди от опълчението, действащи в състава на «Сирийските демократични сили», в отговор на изявлението на президента на Турция Ердоган за необходимостта от изтласкването на силите на SDF от Манбидж, започнаха широкомащабно настъпление над територии, завзети от частите на протурските бойци.
В резултат темповете на операция «Щит на Ефрат» забележимо бяха забавени.
За последните две денонощия отрядите на YPG се придвижиха значително напред в посока към турската граница, изтласквайки «умерените» бойци от две селища в североизточната част на Алепо.
По време на настъплението си те освободиха населеното място Тел-Джиджан, а след 24 часа нанесоха сериозно поражение на групировката «Джабхат ал-Шам», разгромявайки една от нейните части в предградията на населеното място Таl-Madiq.
В резултат на бойните действия кюрдските отряди унищожиха над 20 протурски бойци и завзеха населеното място. Ислямистите бяха принудени да бягат безславно. В отговор турската армия започна масиран артилерийски обстрел по позициите на «Сирийските демократични сили» североизточно от Алепо.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;