Само военната операция на Русия наистина противостои на тероризма в Сирия. Такова мнение изрази в петък президентът на Сърбия Томислав Николич в интервю за телевизия RT.

 

 

 

 

tomislav-nikolich-1

 

 

» При цялото ми уважение към всички международни страни, смятам, че руската военна кампания в Сирия- е единствената кампания, която се бори с терористите»- каза сръбският президент.

 

 

 

По думите на сръбският президент, действията на Руската Федерация в Сирия трябва да станат пример за другите страни, тъй като тероризмът е заплаха за всички, и с него трябва да се води борба сега.

 

 

 

» Случващо се в Сирия няма отношение към това, ще остане ли сирийското правителство на власт. Русия не участва във войната на правителството на Сирия с опозицията, Русия воюва срещу тероризма заедно с правителството на Сирия»- смята Томислав Николич.

 

 

siria2

 

 

 

Томислав Николич добави, че светът сега се намира на прага на нова студена война, затова всяко действие на Русия в отбраната или в икономиката се подлага на критика.

 

 

 

» Аз не виждам каквито и да било други причини, за критиката към Русия за участието й в борбата с тероризма. Вече е дошло време, в което трябва да седнем и безпристрастно да помислим, на къде се движи този свят»- заяви още президентът на Сърбия.

 

 

Колкото повече Русия напредва в нелеката борба с тероризма, която носи глобален характер за целия свят, толкова по-яростна става антируската пропаганда от страна на САЩ.

 

Едно е очевидно- САЩ не искат тероризма да спре, нито искат Русия да спре тероризма- САЩ искат да владеят света с помощта на война и страх, за да имат всички ресурси на държавите, в които налагат своята «демокрация».

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;