Белградската преса разбуни духовете и забърка скандал, съобщавайки фейкова информация за група руски граждани депортирани от Сърбия, заради подготовка на терористичен акт в Черна Гора. 

Веднага след Белград, официална Москва също опроверга информацията.

Западът става много зъл и чувствителен на Балканска тема, знаейки каква е истината и чувствайки вътрешното съпротивление на балканските народи, и ако успява с огромни средства и марионетни правителства да създава образ на политическа лоялност, то истината, която се опитва да скрие, става все по- явна, а пропагандата все по-яростна.

 

 

 

03

 

 

Припомняме, че на 16 октомври в Черна Гора се провеждаха съдбоносни за страната парламентарни избори, от които до голяма степен зависи изходът на сагата с нежеланото членство в НАТО и политическият натиск отвън.

В изборния ден след разгонване на антинатовска демонстрация, изведнъж се пуска новина за опит за държавен преврат, и веднага арестуват 20 сърбина в подозрение за подготовка на терористичен акт.

По данни на прокуратурата, по време на обявяването на резултатите на изборите, групата е планирала да нападне събралите се пред сградата на Скупщината (парламента) граждани и полиция, да превземе сградата с цел » провъзгласяване на победата на една от политическите партии» и да » лиши от свобода премиера на черна Гора». А ??? Някой май много се е притеснил какъв ще е изходът от изборите, за да измисли такава постановка.

 

На 17 октомври премиерът на Черна Гора Мило Джуканович, възглавяващ Демократическата партия на социалистите, провъзгласи победата на своята партия на изборите.

Мило Джуканович, който е във властта повече от 26 години, въпреки множеството корупционни скандали, въпреки недоверието на народа, антиправителствените демонстрации…печели отново, защото неговата задача е да вкара страната в НАТО.

И НАТО възлага големи надежди ( и не само ) на него.

 

 

Раздуване на скандал по поръчка на Подгорица

» Най-вероятно, сръбските медии са могли да пуснат такава «въдица» и по поръчка на Подгорица»- предполага изпълнителният директор на международна информационна агенция News Front, Константин Кнырик, който следи ситуацията от близо отразявайки черногорския казус повече от година.

Редакциите на News Front следят вълненията в Черна Гора от началото им, правейки директни излъчвания от страната и обзор на случващото се.

Константин Кнырик напомня, че по подозренията в организиране на терористични атентати в навечерието на изборите в Черна Гора са проведени редица обиски и арести.

 

» Като резултат, режимът на Джуканович получи фактически кард-бланш за репресии. Реалното ниво на доверие към управляващата партия, след обявяването за поемане на курс по встъпване на страната в НАТО, е най- низко за цялото време на управление»

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;