Лявата партия в Германия е категорично против прехвърлянето на немски войници в Литва, заяви в интервю за Deutschlandfunk депутатът от бундестага и член на парламентарния комитет по въпросите за отбраната Александър Ной.

 

«Бундесверът (Въоръжените сили на Германия, бел.ред.) няма какво да прави на руската граница. Постоянно говорят за заплаха по границите на НАТО от страна на Русия. Същото може да се каже и за заплаха на руските граници от страна на Североатлантическия алианс. Не друг, а НАТО се разширява на изток и отговоря със сплашване на критиката на Москва».

 

 

Според депутата от бундестага, с «дрънченето на оръжия» се занимава както Русия, така и НАТО:

 

«Още не е известно кой от тях е главният подпалвач на войни». (тук сме изненадани, че още не му е ясно, но да приемем, че е някаква парламентарна…обърканост

 

Ной припомни, че в Германия и до днес има американски атомни бомби.

 

Нещо повече, «в близко бъдеще те ще бъдат модернизирани в рамките на безумно скъп проект», възмутен е немският политик.

 

Недоволството на Александър Ной е предизвикано също от поведението на Полша, Румъния и Прибалтийските страни, които «се ползват от защитата на НАТО, за да изострят напрежението с Русия».

 

По такъв начин самите тези държави «са част от проблема»,  констатира членът на парламентарния комитет по отбранителните въпроси в Германия.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;