След няколко дена в Чжухай ще стартира авиосалона Airshow China. Още през първия ден на авиосалона пилотажните групи «Руските Витязи» и «Стрижи» ще направят грандиозно представление в небето.

 

Групата «Руските Витязи», която е създадена през 1991 г., е единствената група от висшия пилотажа в света, която работи с най-тежките изтребители Су-27. Вчера «витязите» най-накрая пристигнаха в Китай.

ЧЖУ ХУЕЙЖУН, кореспондент на CCTV: Зад мен можете да видите, че на площадката на самолетите са се събрали множество работници. Всички те се подготвят за посрещнат пилотажната група — «Руските Витязи». Това е изключително знаменита авиационна група, единствената в целия свят, която в представленията си лети на тежки изтребители.

 

Както виждаме, «Руските Витязи» вече са пристигнали. Погледнете, пилотите се готвят за влязат в своите Су-27.

ЧЖУ ХУЕЙЖУН: Да се приближим, за да можем по-добре да разгледаме самолетите. Вижте, на предната част на този самолет са изобразени неголеми криле — те са знак на завода-производител. Зад изображението има множество знамена, принадлежащи на страните, в които са се представяли «Руските Витязи».

 

Сега да обърнем вниманието върху емблемата в небесно-син цвят, която е отличителен знак на самите руски витязи. Да идем отзад, да видим опашката на самолета. Обикновено на опашката на изтребителите не се нанасят никакви изображения, но понеже този самолет участва в показни представления, тук виждаме много красива емблема в златисти цветове — отличителен знак на руските ВКС.

В момента всички участници от групата се приземиха. Те трябва да оформят необходимите за пресичането на границата документи, затова на този етап не могат да общуват с пресата. Докато те правят това, ние ще си спомним техни минали изпълнения.

 

Тежките изтребители развиват скорост до 900 километра в час по време на изпълненията си, а понякога по време на полетите си се оказват само на 60-70 метра над земята. Тази техника е съпроводена с огромно напрежение от страна на пилотите.

 

Надяваме се, че и в нашия авиосалон «Руските Витязи» ще демонстрират блестящото си изпълнение.

В ефир на 27 октомври 2016 година.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;