Заявленията на украинските власти за постигане на договорености по повод разполагането на въоръжена полицейска мисия на ОССЕ в Донбас, не съответсват на истината.

 

 

 

72

 

 

 

Това заяви официалният представител на руското външно министерств,о Мария Захарова по време на брифинг в руската столица в четвъртък.

 

Мария Захарова поясни, че става въпрос за организацията на денонощно наблюдение на разполагането на сили и всички страни по линията на съприкосновение от силите на Специалната мониторингова мисия (СММ) на ОССЕ.

 

 

 

» Именно това, се обсъди в рамките на срещата на  «нормандската четворка» на 19 октомври в Берлин»,- подчерта още Захарова.

Официалният говорител на руското външно министерство обясни, че извеждането на страни в Донбас се провежда на основата на рамковото решение на Контактната група от 21 септември.

Припомняме, че на 26 октомври Пълномощният представител на Русия в контактната група по урегулирането на ситуацията в източна Украйна Борис Гризлов заяви, че въвеждането на полицейска мисия на ОССЕ, е възможно само след окончателното извеждане на въоръжението в редица райони на Донбас.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;