«Заради изборите БСП налива огромен ресурс срещу спокойствието на страната. Опозицията трябва да бъде национално отговорна», това заяви говорителят на БДЦ в ефира на България он ер“ депутатът Росен Петров.

 

Ето какво каза още той:

 

«Турция е изключително важна за страната ни, защото това е държава с голяма армия, но най-вече, защото в момента там има над 3 млн. бежанци, които след продължаващите атаки над Алепо и Мосул, могат да се увеличат. Изказването на президента на Турция Ердоган е насочено за вътрешнополитическа употреба, не толкова към нас. 

 

Външно министерство би могло да вземе отношение по този казус, но трябва да прецени в каква обстановка са казани тези думи и дали те засягат България. Отчитам важността на Турция, но такива изявления по-малко…ако обичат.

 

Отношенията между САЩ и Русия са леко ескалирали. Хора с костюми, членове на Съвета за сигурност, разсъждават за Алепо все едно това е режим на тока. Това е чиновническо отношение към човешката трагедия. Един загинал е трагедия, стотици загинали се превръща в статистика. Войната там произвежда мигрантите, които напират към Европа, а отношението на великите сили е такова, че всяка сила си гледа нейните интереси.

 

Никой не напира да ходи в Русия.

 

Българите обичат Русия, но предпочитат да живеят на Запад.

 

Европа е единна в разединението. Всеки тръгна да се спасява поотделно, но поотделно няма да се спаси никой. Трябва лидерство от типа на Тачър и дьо Гол. Такива лидери сега няма, но обстоятелствата ще ги принудят да бъдат такива.

 

Бюрокрацията трябва да загуби, иначе ще победи хаосът, защото България стои на пътя на тия мигранти и охранява външната граница на ЕС, а не трябва да е сама в бедата си.

 

Определени политически сили се заиграват с важните теми и накрая ще разклатят държавата.

 

Заради изборите БСП налива огромен ресурс срещу спокойствието на страната.

 

Опозицията трябва да бъде национално отговорна.

 

БСП е основният двигател на тези процеси, които карат България да стои на кръстопът между Изтока и Запада. Всеки път, когато БСП е управлява самостоятелно, е завършвало по недобър начин за страната.

 

Ще гласувам, защото България е изправена пред важен избор.

 

Не може на две години да почваме всичко от начало. Страната ни трябва да живее в по-дълъг хоризонт и основните политически сили трябва да осигурят приемственост в поведението си, иначе си отиваме.

 

Цецка Цачева е изключително подготвена заради опита, който има като председател на НС. Красимир Каракачанов е човек с ясни виждания и убеждения. Калфин  е като «дялкан камък.

 

В тези избори ще има много кандидати, които ще имат подкрепа. Няма да е само сблъсък на две сили. Ако има евентуално предсрочни парламентарни избори, страната ще изпадне в много сериозна нестабилност за дълъг период от време. Коалиция между ГЕРБ и БСП не е възможна».

 

 

Тагове: ; ; ; ;