На Близкия Изток му е нужен съвременен «план Маршал» за възстановяване и ръст. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в речта си по време на пленарното заседание на Международния дискусионен клуб «Валдай».

«Нееднократно се заявяваше за това, че злото (тероризмът) може да се победи само с обединените усилия на всички страни в света. Русия предложи това и го предлага и до момента на всички заинтересовани партньори. Колосалният мащаб на разрушенията изискват дългосрочни и комплексни програми, своеобразен «План Маршал» за възраждането на този изтерзан от войни и конфликти регион», допълни Путин.

 

Той призова заедно, но не на думи, да се борим с тероризма и екстремизма. Путин припомни, че многократно се е говорило за това, че злото може да се победи само с обединените усилия на всички държави в света. Руският държавен глава подчерта, че в международния дневен ред трябва да се постави въпросът за възстановяването на здравата държавност, икономиката и социалната сфера на държите от Близкия Изток.

 

Путин добави, че Русия е готова да вземе активно участие в подобна съвместна работа.

 

 

 

Тагове: ; ; ;