УНИЦЕФ, разпространи информация за бомбардировка на училища в Идлиб, при която са загинали 28 деца и 6 учители, позовавайки се на данни предоставени от Syrian Civil Defence («Бели каски»).
«Белите каски» са ни звестни с честите провокации към Русия, финасирани щедро от небезивестния Сорос, който дава мило и драго за да постигне ефектен образ на » голямата лоша Русия» в очите на световната общественост.
Ето така изглеждат снимките, които разпространиха «Белите Каски», които трябва да внушат, че в Идлиб е бомбардирано училище.
A damaged classroom is pictured after shelling in the rebel held town of Hass, south of Idlib province, Syria October 26, 2016. REUTERS/Ammar Abdullah
A damaged classroom is pictured after shelling in the rebel held town of Hass, south of Idlib province, Syria October 26, 2016. REUTERS/Ammar Abdullah
Оказва се, че съобщената информация от УНИЦЕФ за извършен авиоудар по училище в сирийският град Идлиб, е разпространена от организацията Syrian Civil Defence ( Сирийска гражданска отбрана), или известна още като » Белите Каски».
На Запад организацията се позиционира като единствената от помогащите такива, на населението в Сирия през годините на война.
Но, както се изясни, именно » Белите Каски», неведнъж организират провокации, в това число с обвинения срещу Русия за атаки над мирното население.
24

Аналитическият център «Катехон» описва как е организирана поредната провокация с бомбардировките на училище в Идлиб, целяща да покаже Русия виновна.

» На снимките и видео-кадрите, които публикуваха представители на » Белите Каски», виждаме само разрушения, които разсеяния зрител никога не би могъл да идентифицира. Представено е професионално монтирано видео, в което се редуват кадри на счупени чинове, плачещи жени, но не е ясно кога именно е била произведена атаката, и най-важното: по какъв начин»,- обясняват от аналитическият център.

Въпреки това, Syrian Civil Defence вече обвини Москва в организацията на бомбардировките на училището от авиацията.

Според заявлението на «каските», това училище е било бомбардирано от въздух именно на 26 октомври, но представената снимка не ни дава ясна картина на случилото се.

79

 

 

И наистина, в оригиналното заявление на » Белите Каски» още от първите «ноти» звучи мелодията за причастността на руските военни.

» В резултат на въздушните удари на руските военни самолети, нанесени по училище в Сирия, загинаха най-малко 26 души, болшинството от тях- деца, учещи в град Идлиб»,- се казва в съобщението.

В същото време е известно, че Русия седмица по-рано е ограничила полетите на ВКС на територията на Сирия, осигурявайки провеждането на хуманитарна акция в Алепо. За което, между другото, напомни и постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин, коментирайки доклада на заместник генералният секретар на организацията, който за пореден път си позволи обвинения в адрес на Москва.

«Белите Каски» се финансират от фондацията на Джордж Сорос, известен с любовта си към антируската пропаганда.

 

 

 

80

 

 

Първият транш е извършен още през 2013 година, когато организацията тъкмо се появява на хоризонта. За популяризирането й, са отпуснати 300 хиляди долара тогава. След което следват допълнителни 13 милиона долара. Сега ежегодно в хазната на сирийските «спасители» и » доктори » Ох-боли», само по официални данни влизат 30 милиона долара от САЩ, Британия и Холандия.

В същото време, по данни на сирийски източници, бюджетът на организацията съставя около 50 милиона долара.

Както можем да се досетим, такива суми Западът не дава току така.

 

Постепенно » Белите Каски» стават именно онази медийна картинка, която прикрива зверствата на сирийските опозиционни бойци ( финансирани познайте от кого).

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;