Fox: САЩ са в ужас — поколението на милениума са по душа социалисти, дори комунисти

Дата на публикуване: 27 10 2016, 07:01


Почти половината от американците, родени през 1980-те години, биха предпочели да видят за лидер на страната социалист, само 42 % се отнасят положително към капитализма, съобщава Fox News, позовавайки се на ново изследване на Фонда за памет на жертвите на комунизма. А много от тях считат Джордж Буш за по-кървав диктатор от Йосиф Сталин. Според мнението на водещия от телевизията, това доказва за пълната несъстоятелност на американската образователна система.
Днес ще видим репортаж на Джеси Уотърс за следното: какво мислят за президентските избори младите избиратели. Група под името Фонд за памет жертвите на комунизма е публикувала доклад за отношението на американците към социализма и комунизма. Изследването показва, че 32 % от поколението на милениума — т.е. една трета! — считат, че при Джорджо Буш-младши са били убити повече хора, отколкото при руския тиранин Йосиф Сталин. Това не е ли поразително?
Само 42 % от американците, родени през 1980-те, се отнасят положително към капитализма. А 46 % биха гласували за социалист от рода на Бърни Сандърс.

Имаме връзка от Вашингтон с представителя на фонда Марион Смит. Господин Смит, изненадаха ли ви резултатите от изследванията?

МАРИОН СМИТ, изпълнителен директор на Фонда за памет на жертвите на комунизма: За съжаление, не бяхме особено изненадани. Повече от две години ние разказваме на американците, особено на младите, за почти 100-годишната история от момента на появата на световната сцена на първия комунистически режим. Това се е случило през 1917 година, след болшевишката революция. Оттогава около 40-те комунистически режима по целия свят са убили 100 милиона човека. Открихме, че болшинството хора се шокират от тези цифри, а много от тях не вярват. Затова подозирахме, че съществува такъв проблем.

 

Да преминем към Джорд Буш — младши и Сталин. За тези, които не знаят: Йосиф Сталин е бил диктатор в Русия, в СССР, по време на Втората световна война. Той е убил милиони хора — толкова много, че дори не могат да се преброят, защото за това няма информация. Това, което е правил Сталин, са масови убийства. Да се сравнява той с Джордж Буш-младши е абсурдно до болка. От това правя извода, че американската образователна система, системата на безплатните държавни училища просто не учат на нищо децата.

 

МАРИОН СМИТ: Не искам да съм прекалено строг към поколението на милениума, та това е и моето поколение — то се сблъсква с трудности при намирането на работа след завършването на колежа. Изследването ни показа, че сред моите връстници преобладават тези, които считат, че нашата икономическа система работи не в техен интерес, а срещу тях.

Да.
МАРИОН СМИТ: Приблизително 46 % биха гласували за социалист. А в следващото поколение — от тези, които в момента се учат в горните класове — за социалист биха гласували половината! А всеки пети — за комунист.

 

Но те дори не знаят какво е това социализъм! Имам предвид болшинството от тях. Искам да се върнем към въпроса за незнанието, кой е Сталин. Сталин не е бил по-добър от Хитлер. Същият е бил! Просто е убивал други групи от населението. Но за това не е имало информация. Разговаряйки със своите връстници, те не знаят за Сталин. Не знаят за Втората световна война. Нищо не знаят! Тогава как могат да вземат отговорни решения за икономическата система? Как е възможно това?

 
МАРИОН СМИТ: Прав сте. Това, което виждаме доказва, че има готовност много скоро да се взриви нашата собствена система, а не тя да се усъвършенства. И в замяна да получим това, което разбираме под Социалистическа система. Идеите на марксизма. Това е опасно, особено защото с термина «социализъм» само ни замазват очите. Социализмът исторически и интелектуално е преплетен с комунизма.

 

Разбира се. И при социализма, и при комунизма управлява държавата. При комунизма тя повече конфискува. Ако сравним, например, режима на братята Кастро и социалистическите страни, където не конфискуват собствеността, но конфискуват дохода…Господин Смит, това е поразително изследване! Благодаря Ви!

В ефир на 24 октомври 2016 година

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;ВАЖНО
Важно

Съчинение на ученичка от 11 клас от Русия. В последно време в западната и в либералната

Важно

България, която преди няколко години се отказа от „Южен поток“, започва строителството на „Балкански поток“.

Важно

Крайно време е да спрем да разделяме държавата на каквито и да е фили и фоби.

Важно

"България се стреми да води прагматична, балансирана политика по отношение на Русия. Единственият нерешен проблем,

Важно

Възможно най-добри отношения имаме с Руската федерация, както със САЩ и Европа. Продължаваме да работим

Важно

САЩ вече работят за разполагане на оръжия в космоса и отхвърлят опитите за сключване на

България
Важно

16 септември 2019-Нюз Фронт. ЦРУ купува оръжие от Балканите и въоръжава джихадисти в Сирия и Йемен.Продължение

статия

11 септември 2019-Нюз Фронт. След като встъпи в длъжност новия президент на Украйна Владимир Зеленски, Киев

Важно

11 септември 2019-Нюз Фронт. Посолството на САЩ в България пусна официално изявление по делото на Николай

Важно

10 септември 2019-Нюз Фронт. Петък, 13 септември 2019 година, от 17:00 пред сградата на Външно Министерство

Важно

10 септември 2019-Нюз Фронт. Изявления ще има само за фактите, които могат да бъдат оповестену на

Важно

10 септември 2019-Нюз Фронт. Изпълнителният директор на Дружеството за развитие на руското историческо просвещение „Двуглав орел“

Русия
статия

21 септември 2019-Нюз Фронт. Президентът на САЩ Доналд Тръмп оцени политиката на Вашингтон в Украйна, съобщи

статия

Хиляди хора участваха в протест в Тбилиси срещу грузинското правителство и управляващата партия "Грузинска мечта

статия

Министърът на външните работи на Луганската народна република, пълномощният представител на ЛНР на преговорите в

статия

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки призива на украинския посланик в Сърбия

статия

Посланикът на Украйна в Сърбия Александър Александрович призова разпадът на Русия да се превърне в

статия

„11 септември за петролния пазар“ - така бе определена атаката срещу съоръженията на най-големия производител


Добавить комментарий