В американската преса, се появи информация от самите върхове на истеблишмънта на САЩ. Един от конгресмените предложи решаване на сирийския проблем с помощта на физическото отсраняване на президента Башар Асад. За това пише изданието  Foreign Policy, позовавайки се на свои източници, които са били част от срещата в конгрес.

 

 

 

24

 

Закритият брифинг, който се е провел миналата седмица е бил посветен на проблемът на САЩ със загубата на влияние в Близкия Изток и съответно, с растящото влияние на Русия в региона.

 

 

Източникът присъсътвал на срещата на конгреса разказва, че един от участниците ( не споменавайки имена) заявява: » А какво ще кажете просто да ликвидираме Асад?»- цитират думите му от чуждестранното издание.

Изданието пише още, че въпросът за убийството на Башар Асад е бил зададен на екс-координатора на Белия дом по близкоизточните въпроси Филип Гордон.

Въпросът предизвикал недоумение сред присъстващите, продължава изданието, но все пак, самият факт, че на подобна среща въобще може да прозвучи такъв въпрос, вече говори много за намеренията на САЩ, които стават все по-очевидни за световната общественост.

 

Филип Гордон, категорично отказва да обсъжда «инициативата» и я нарича » неефективна и противозаконна. Изданието Foreign Policy отбелязваче в съответствие със законодателството на САЩ, членовете на правителството не трябва да вземат участие в политически убийства, а също така да способстват за извършването им.

Да, но всички ние с вас, знаем, че САЩ не си падат особено много по спазване на правилата и са способни да допускат дори «грешки» при нанасяне на авиоударите в Сирия, а и не само, от което загиват невинни хора, което си е точно убийство.

 

 

» Даже, ако Асад по някаква причина умре или бъде убит, ситуацията няма да се промени, защото я има Русия»-, коментирал друг член от закрита среща на конгресмените. 

 

Какви разговори на високо ниво, а? Не само по «делата ще ги познаете», а и по думите. САЩ си позволява открита реторика свързана с убийства, заплахи, атентати, обиди, и лъжи-а всички знаем, че думите обличат нашите мисли. Забележете разликата между политическият език на САЩ и Русия- има нали?

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;