«Всяко интервю на Бойко Борисов е предпоследно, в следващото вероятно ще чуем нещо по-различно».

 

Така президентът Росен Плевнелиев отговори на премиера Бойко Борисов, който в интервю в предаването «Здравей, България» по Нова телевизия говори за неуспешните министри и предложените от кръга „Капитал” лица в първото правителство на ГЕРБ. Плевнелиев беше част от първия кабинет „Борисов” с ресор регионално развитие.

 

Ето какво каза още Плевнелиев по темата:

„Прави опит точно в сърцето на президентската кампания гражданите за пореден път да не чуят важното, отново да се замеряме: кой, кого и защо. Важният въпрос е какво смятат да направят кандидат-президентите за България в следващите пет години, кои са проблемите на България и как те смятат да ги решават”, заяви Росен Плевнелиев, предаде бТВ.

 

Президентът обвърза твърденията на Борисов, че Делян Пеевски е имал влияние над БСП, а Иво Прокопиев — над ГЕРБ в началото на първия им мандат с друг задкулисен скандал — «Яневагейт».

 

«Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебат на две каки, които си говорят. По същия начин не съм съгласен начинът, по който се прави правителството в България, да бъде сведено до двама батковци, които си говорят.

 

Ако това е така с двете каки и с двамата батковци, това означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил», допълни Плевнелиев.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;