Москва подготви » серия мероприятия» в качеството на несиметричен отговор на санкциите на САЩ, заяви заместник външният министър на Русия Сергей Рябков.

 

 

3

 

 

 

«Санкционната политика на САЩ по отношение на Русия продължва вече дълго време. Ние използвахме това време, за провеждане на определена изследователска работа, и за да подготвим серия мероприятия, които могат да се прилагат именно, в несиметричен режим»,- заяви пред Съвета на Федерацията Рябков.

 

 

По-рано представител на Белия дом съобщи, че САЩ обсъжда с европейските партньори, как може да попречи на действията на Русия в Сирия, включително и разглеждайки варианта за любимите им санкции, които обаче Европа поддържа неохотно, а на срещата на върха на страните от ЕС, италианският премиер Матео Ренци, успя да блокира идеята за нови санкции.

 

 

Западът продължава да обвинява Москва и Дамаск в атаки на гражданското население и по въоръжената опозиция, въпреки, че именно САЩ си позволи да направи няколко поредни преднамерени » грешки» нанасяйки авиоудари по мирни жители.

Сирия и Русия настояват, че осъществяват удари само по позициите на терористите, и обвиняват Вашингтон в неспособността ( а по скоро сигурно става въпрос  за нежелание) да отдели така наречената «умерена» опозиция от радикалите.

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че санкциите срещу Москва заради Украйна или Сирия няма да решат конкетни проблеми, а са просто открита политика за сдържането на Русия и нейното развитие.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;