„Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Позицията ми е същата, че ако Цецка Цачева не спечели на балотаж, ще подам оставка. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че тя ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

 

Ето какво още каза Борисов днес:

 

«Няма по-лошо от непоискано добро, това го казвам относно подкрепата на ДОСТ за Цецка Цачева.

 

Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан.

 

ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Благодарил съм на ДПС за няколкото случаи, в които са ни подкрепили в парламента. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС.

 

Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ние сме непорочни. Не сме управлявали заедно. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган — изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП.

 

Радев ще бъде новият Орешарски, ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски.

 

Направих всичко възможно да има един кандидат за президент в дясно.
Министър Ненчев ми е свидетел — направих всичко възможно да има един кандидат в дясно. Щяхме да победим по-лесно. С него говорихме, че от ГЕРБ можем да дадем кандидат за президент, те да дадат вице. Той каза, че всички са съгласни, но понеже Радан и Атанасов искат да им се обадиш лично и да им го предложиш и тогава да се съгласят, обадих се на Атанасов, той каза, че „има хляб” в това. После на Радан, а той в Австрия на екскурзия, каза искам, ама съм зает, като дойда в сряда ще се обадя, вечерта ще се видим. И аз си мисля, че действително става. В сряда сутрин гледам пресконференция Атанасов и Радан Кънев обясняват как по-лошо от ГЕРБ няма. Канцелирах срещата и приключих.
 
Не искам друг партньор освен Реформаторите, те са възможно най-добрият партньор. Всички министри работят комфортно с мен, в приятелска и задружна атмосфера.
 
Нямаме нито един спор до този момент и те са го декларирали.
 
Плевнелиев има много добри постижения. Измъкна България от изолацията, в която бе попаднала президентската институция.
С Плевнелиев имахме много честен и мъжки разговор – обясни ми, че по лични причини не се чувства достатъчно убеден за втори мандат и това го бяхме говорили няколко месеца по-рано. Една-единствена грешка е имал към ГЕРБ през целите тези години, когато каза, че без ГЕРБ може да изкара повече. Не беше честно към партията.
ГЕРБ не е зависим, над мен няма никой.
ГЕРБ си е партия, която си е устояла самичка и опозиция, и в управление. За мен е по-добре да загубя избори, но да остана с вдигната глава, честен и партията да си остане това, което е.
Пеевски и Прокопиев са еднакви. Първият влияе на БСП, а вторият на мен. Но след като ги разбрах, ги изгоних».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;