Тръмп: «Системата се провали, тя е блато, САЩ трябва да се управлява от народа и за народа»

 

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп произнесе в събота реч, която е решаващ плюс в доводите му пред избирателите.

Кандидаты в президенты США Дональд Трамп и Хиллари Клинтон на третьих теледебатах. 19 октября 2016 год. Архивное фото

Речта бе произнесена в Гетисбърг, щата Пенсилвания. Тук през 1863 г. е извършено решаващото сражение в Гражданската война.

Тръмп предложи на аудиторията да си спомни този исторически момент, за да «разреши разногласията, които днес преживява Америка».

 

«Ние сме много разделена нация», — подчерта той.

 

«Аз не съм политик и никога не съм искал да бъда. Но когато видях, че страна ни е в беда, не можах да остана настрани. Чувствах, че съм длъжен да действам», — каза той.

 

Системата е провалена

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп. Архивное фото

«Наблюдавам системата отблизо в продължение на много години, бях част от нея. Знам как работят Вашигтон и Уол стрийт, знам как те подмениха правилата на играта срещу обикновените американци», — каза Тръмп, имайки предвид социалните проблеми в САЩ.

 

Тръмп осъди «военните авантюри» на САЩ в други страни, които «продължават вечно и не могат да бъдат спечели от тези, които ги водят». «Те не умеят да печелят войни», — заяви той.

 

«Промените трябва да се случат в тази провалена система отвън»,- подчерта Тръмп.

 

«Фактът, че Вашингтон и неговият елит така се напъват да спрат нашата кампания доказва, че ние носим със себе си тази промяна, която е възможна само веднъж в живота», — добави кандидатът.

 

Фалшифициране на изборите

Доказвайки провалената система, Тръмп заяви, че изборите в САЩ се фалшифицират. Той посочи данни от изследване на центъра Pew, според което гласовете на 24 милиона избиратели от САЩ са недействителни или неточни. В частност, за участие в изборите са регистрирани 1.8 милиона вече мъртви граждани, каза той.

Дональд Трамп на третьих теледебатах. 20 октября 2016 год

Тръмп доказа думите си и с участието в предизборната надпревара на Хилъри Клинтън. Според него, допускането до участието на Клинтън в изборите е противозаконно.

 

«ФБР и Министерството на правосъдието прикриха нейните престъпления, в които влизат нееднократните лъжливи показания пред ФБР и конгреса, които направи Клинтън», — каза той.

 

 

«Хилъри Клинтън е срещу целия американски народ, тя е против всички американски избиратели», — добави Тръмп.

 

Те лъжат

Според Тръмп, «нечестните средства за масова информация в САЩ» са част от корумпираната система.

«Те са корумпирани. Те лъжат и си измислят истории, за да може кандидатът, който те не харесват, да изглежда колкото се може по-лошо и да има вид на опасен човек», — заяви той.

 

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп

Според Тръмп, водещите медии занижават данните за броя на участниците в неговите мероприятия, но преувеличават броя на привържениците на Клинтън. Тръмп заяви още, че в пресата се публикуват само тези рейтинги, в които на първо място е Клинтън.

 

Тръмп нарече лъжа изявленията на жените, които го обвиниха в сексуален тормоз и обеща да ги съди.

«Това е пълна измислица. Това, за което говорят те, никога не се е случвало. Никога. Всички тези лъжкини ще бъдат съдени след края на изборите», — каза той.

 

«Те започнаха битка с мен, а аз имам неограничени ресурси за съпротива, само помислете тогава какво могат да направят с вас, обикновените хора», — заяви Тръмп.

 

Блатото във Вашингтон

 

Според Тръмп, проблемите на САЩ не могат да се решат с помощта на политиците, защото те са причината за тези проблеми.

«Трябва да пресушим блатото във Вашингтон», — каза той.

 

Кандидатът продължи с популярните думи на Абрахам Линкълн, обещавайки да замени американския елит «с ново правителство, избрано от народа и за народа».

 

Стоте дни на Тръмп

В речта си Тръмп представи ключовите клаузи от програмата си, наричайки ги «Договор с американския избирател». Тези мерки, според него, ще позволят «във Вашингтон да се върнат честността, отговорността и промените».

Дональд Трамп и Хиллари Клинтон на третьих теледебатах. 20 октября 2016 год

Според «Договора», в първите 100 дни на поста президент Тръмп планира да вземе мерки по изкореняване на корупцията, защита правата на работниците, възстановяване на конституционния ред и др.

 

Тръмп предложи да се ограничи срокът на пълномощия на конгресмените и пожизнено да се забрани на чиновниците от Белия дом да лобират за интересите на чуждестранни компании.

 

Кандидат в президенты США от Республиканской партии Дональд Трамп. Архивное фото

Той каза също, че ще замени неудачната програма на Обама в сферата на здравеопазването, ще намали данъците на средната класа и ще намали потока от нелегални мигранти. Освен това, кандидатът обеща да се погрижи за ветераните и да увеличи инвестициите в армията.

 

 

Тръмп обеща да преразгледа споразумението на Северна Америка за свободна търговия (NAFTA) и Транстихоокеанското партньорство (TTP). Той обеща да свали така наличните ограничения за добив на газ и нефт в САЩ и да даде ход на крупни инфраструктурни проекти, такива като нефтопровода Кистоун, което ще създаде, според него, работни места.

 

«Моля американския народ да се извиси над шума и безумията на нашата провалена политика и да изпълни душите си с вяра и оптимизъм, които винаги са били централна характеристика на американския характер. Моля ви да мечтаете по-мащабно», — заяви Тръмп.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...