Плановете на САЩ след превземането на Мосул в Ирак, да разположи допълнителни въоръжени сили за вземането на сирийският Рака, може да доведе до пълномащабен въоръжен конфликт, който трябва да бъде изключен на всяка цена, заяви членът на Съвета на Федерацията Игор Морозов.

 

 

68

Сенатор Игор Морозов

Русия ще даде протестна нота срещу незаконното придвижване на въоръжените сили на САЩ по територията на Сирия, без да покана от ръководството на страната. Това заяви ветеранът от СВР и член на комитета на Съвета на Федерацията по международни въпроси Игор Морозов в интервю за РИА Новости.

По думите на сенатора, военно-въздушните сили на САЩ могат да действат на територията на Сирия само по официална покана от властите на страната. Всякакви едностранни коректировки, от страна на Вашингтон във формата на международните усилия по борба с тероризма в Сирия излизат от рамките на женевските споразумения, и могат да доведат до пълномащабен военен конфликт, който трябва да се предотврати по всякакъв начин, заяви Морозов.

По-рано кандидатът за президентът на САЩ от Демократичната партия Хилари Клинтън заяви по време на третият и последен раунд на предизборните дебати, че след освобождаването на територията от терористи на иракския Мосул, следващият етап на войната с бойците ще бъде щурмът на тяхната сирийска «столица» Рака.

Припомняме, че напоследък международната коалиция възглавявана от САЩ допусна няколко «грешки» нанасяйки авиоудари по мирни жители.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;