Мария Захарова официално: американски хакери атакуваха сайта на външно министерство

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, потвърди информацията за хакерска атака към сайта на руското външнополитическо ведомство.

 

mz

 

По-рано телевизия  CNN съобщи, че американски хакери са ударили сайта на руското външно министерство.

 

 

» Сайтът е ударен. От кого- това ще изяснят специалистите»- каза Захарова в ефира на радиостанция  «Говорит Москва».

 

 

От министерството на външните работи на Русия също така поясниха, че кибер-атаката не е довела до спиране на работата на сайта, и той функционира нормално.

По-рано излезе информация, че сайтът е бил атакуван от американски хакер, който искал да отмъсти за мащабната кибер-атака в петък, когато временно излязоха от строя част от популярни американски сайтове, и според амбициозния хакер, зад това стояла именно Русия ( напомняме, че по стара американска традиция, е прието официлано за всичко да се обвинява Русия)

 

 

САЩ нееднократно обвиняват Русия в какво ли не, вклютелно и в кибер-атаки, въпреки че до сега никога не са представяли каквито и да било доказателства по отношение на твърденията си.

 

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън заяви, че Москва се опитва чрез кибер-атаки, да извлече информация и да повлияе на изборните резултати ( така за всеки случай тя да се застрахова- ако не спечели Хилари, да може отново да кажат, че Русия стои зад това, а в случай на победа на Тръмп  най-вероятно ще го обявят за агент на Кремъл) .

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...