Самолетите на ВВС на Великобритания извършиха полет на ниска височина над корабната ударна групировка на руския военно-морски флот в момента на преминаването й над Ла-Манша, пише The Times.

Тяжелый авианесущий крейсер Адмирал Кузнецов. Архивное фото

Както съобщава изданието, два изтребителя-бомбардировача «Торнадо» са били изпратени за «демонстрация на присъствие» над руската флотилия.

 

Британските военни самолети са осъществили високоточно заснемане на преминаването на руските кораби през Ла-Манша. Министерството на отбраната подчертава, че направените снимки ще позволят «да се разгледа какво има на корабите».

 

Авионосната група начело с крайцера «Адмирал Кузнецов» започна поход към района на северо-източна Атлантика и Средиземно море на 15 октомври.

 

НАТО заяви, че Русия е изпратила в Сирия «целия си Северен флот». Споменаваше се дори, че към руската корабна група са присъединени части и от Балтийския флот на Русия.

 

Преминаването на руската корабна група през Ла-Манша предизвика паника в британските средства за масова информация, които рапортуваха за приближаването  на флотилията едва ли не ежечасно.

 

 

 

Тагове: ;