Алепо, 22 октомври. Нюз Фронт- Въвеждането на турски войски на територията на Сирия, се явява открита агресия, срещу която сирийската армия ще се бори с всичко достъпни средства, се съобщава в заявлението на командването на армията на Сирийската Арабска Република.

 

 

erdogan_5

 

 

» Присъствието на турската армия на територията на Сирия е неприемливо и се явява агресия. Ние ще противостоим на захватчиците с всички достъпни средства», — се казва в заявленето.

 

 

 

Командването на сирийската армия предупреди, че действията на турският президент Реджеп Таийп Ердоган, могат да бъдат смятани за нарушаване на суверенитета на Сирийската Арабска Република, което влече след себе си само ескалация на конфликта.

 

 

» Стана ясно, че успехите на сирийската армия, особено в Алепо, разжиха мечтите на Ердоган и го подтикнаха към увеличаване на агресията в Сирия»,- е орбелязано още в документа.

 

 

 

karta_sirii

 

 

По-рано представители на кюрските партизанкси движения заявиха за влизането на 20 танка на турската армия, което служи за прикритие за настъплението от страна на радикалните групировки в района на Тел- Рифаат.

 

 

В четвъртък генералният щаб на Турция, съобщи за ликвидация в хода на въздушната операция на 160-200 члена от формированията на силите за самоотбрана на сирийските кюрди, в същото време, командването на сирийската армия смята Анкара за отговорна за смъртта на 150 мирни жители, загинали в резултат на авиоударите на север от Алепо, заявявайки че, има готовност да сваля турски самолети над Сирия, при необходимост.

 

 

Представител на кюрдското опълчение на свой ред заяви пред РИА Новости, че в четвъртък бойците от ИДИЛ са преминали в настъпление по позициите на кюрдите в село Хасаджек и в околностите, след като авиацията на коалицията възглавявана от САЩ нанесе отново няколко «сбъркани» авиоудари. Едновременно с това,  под прикритието на турската артилерия, в настъпление към позициите на кюрдите от другата страна на Хасаджек, са преминали отрядите на бойците от » Свободната сирийска армия».

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;