Който не е минал през кабинета му, той не е излъгал Вожда на червенокожите.

 

Само преди месец Митов и го прекара по най-баламски начин с Кристалина, както като малък не са го лъгали на топчета и ашици в Банкя.

 

Горкият, така и не разбра, че СЕТА НЕ Е търговско споразумение, а политическо, опаковано като търговско.

 

Митническите бариери с Канада са минимални и бизнесът ни няма да открие нищо там, което вече не е видял, освен лабрадорски бели мечки по- на Север.

 

Защо Митов не му каза, че ако беше чисто търговски договор, нямаше да изобщо да има нужда от ратификация в националните парламенти.

 

Нямаше ли го Мъдрия Лукоморски да му пошушне, че това даже не е споразумение с Канада, а с щатските мултинационали, увити в кленов лист, защото владеят 85% от бизнеса там.

 

Като се заредят всяка година арбитражни присъди и заплахи със милиардни глоби, ако нещо не им отърва, знаете ли какво ще стане?

 

Ще продължава да яха умрялата държавна кобила, да вика «Тагадък!» и да си ломоти скудоумни лакърдии за «Цар Асен Втори», глобализацията през Тъмните векове и да плаши други невменяеми с комунистите. Бау!

 

 

„Колегите знаят, че търговията, бизнесът, глобалният свят съществуват още при Цар Асен II, когато сме давали на хърватите без никакви данъци да пазаруват и да търгуват в България. Сиреч, още тогава някакви европейски норми са важали. Европейската икономика не е по-слаба от канадската, та да ни залеят, или европейското селско стопанство да бъде потопено от канадското.“

Чавдар Найденов

Тагове: ; ; ; ;