Москва не е изненадана от изявлението на международната коалиция начело със САЩ за това, че  «Джебхат-ан-Нусра» не е тяхна цел, заяви лидерът на руската дипломация Сергей Лавров.

 

«Що се отнася до изявлението на САЩ по отношение на  «Джебхат-ан-Нусра», че «Нусра» не е цел на коалицията, за нас това не е изненада. По време на многобройните си контакти с държавния секретар на САЩ Джон Кери многократно обръщах внимание на това, че коалицията работи сдържано срещу ИДИЛ, но що се отнася до «Джебхат-ан-Нусра», то не виждаме дори сдържан резултат. Не виждаме дори опити срещу тази терористична организация», — каза Лавров по време на съвместната пресконференция с гватемалския си колега Карлос Моралес.

 

«У нас възникват подозрения, че има напълно осъзната тактика за запазване на  «Джебхат-ан-Нусра» в качеството им на най-боеспособна сила, която може да се използва за силовото сваляне на режима в Дамаск», — каза Лавров, отбелязвайки, че «това е пряко нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност към ООН».

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;