siria_1477958925

Москва е разтревожена от това, че бойците от терористичната организация «Джабхат ан-Нусра» отказва да напусне Алепо, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

 

«Силно сме разтревожени от това, че, независимо от всички жестове на добра воля, които предприеха Москва и Дамаск, виждаме, че бойците от «Джабхат ан-Нусра» отказват да излязат от града», — каза той.

 

Според Лавров, терористите «използват заплахи, шантаж, а и груба сила, с което възпрепятстват излизането на гражданското население от източно Алепо».

 

Лавров отбеляза още, че бойците възпрепятстват и «излизането на тези бойци, които са откликнали положително на предоставените от ООН, Русия и сирийското правителство възможности да напуснат района и с това да се разделят с терористите.

Министърът припомни, че терористите саботират доставката на хуманитарна помощ за Алепо.

 

«И «Джабхат ан-Нусра», и «Ахрар аш-Шам», и другите организации саботират усилията на ООН с наша подкрепа, с подкрепата на сирийското правителство, да се извърши хуманитарна помощ в Източно Алепо, обстрелват маршрутите, по които може да се достави хуманитарната помощ», — каза Лавров.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;