На срещата на върха на страните-членки от ЕС в Брюксел, беше приет документ, в който не се упоменава възможността за въвеждане на санкции срещу Русия, заради ситуацията в Сирия, въпреки, че европейските лидери осъдиха действията на Руската Федерация и Сирийската Арабска Република в Алепо, сякаш по поръчка. По време на самата среща нито една от страните от Европейския Съюз не предложи обсъждане на нови санкции по отношение на Русия.

Припомняме, че малко преди това, политическият език в България изведнъж рязко ожесточи антируската риторика, в лицето на Даниел Митов, който направи няколко скандални изказвания, с което предизвика откровеното възмущение на обществеността. За никого не е тайна, че антируската линия в ЕС се диктува от САЩ, и именно заради това, политическият език на европейски политици започва рязко да си прилича в определени моменти.

 

 

 

 

655-402-mateo-renci

( премиерът на Италия Матео Ренци)

Въпреки всичко, се намират и все пак смели политици, които не са склонни да играят в театъра на абсурда устроен от Вашингтон, ЦРУ, НАТО и компания, и се противопоставят на безумствата, които е заставена да изпълнява всяка страна-член на ЕС, заради удобния принцип наречен водене на обща «европейска политика», в това число и по мигрантския въпрос, който става все по-отворен, и все по-належащ.

Много експекрти, разкриха тайната на ЕС, открито наричайки го «интелигентния» инструмент на САЩ, за влияние в Европа и на Балканите, който цели пълен контрол над политическото мнение на Европа.

Но човешкият фактор не може да буде пренебрегнат никога, и все повече хора разбират каква е реалната ситуация, въпреки мощната анти-руска пропаганда, която се шири в европейските медии. Народите в различни страни членки, не спират с протестите както срещу миграционната политика, НАТО, санкциите срещу Русия ( от които принципно страда даже не самата Русия, а именно икономиката на държавите, които ги поддържат заради наложената европейска «солидарност» към капризите на САЩ.

02

В документа приет след срещата на върха на ЕС, не фигурират нови санкции, както се съобщава, че въпросът за нови такива не се е обсъждал в хода на преговорите.

Обаче Financial Times пише, позовавайки се на дипломатически източници, че лидерите на Германия, Франция и Великобритания били основните поддръжници на идеята за ожесточени мерки по отношение на Русия, а техни противници- Испания, Австрия, Кикърм Гърция и Италия, при което италианския премиер Матео Ренци е взимал най-активно участие срещу ожесточаване на санкциите. Именно той, начело на групата страни противници на идеята на антируските санкци, е успял да повлияе на лидерите на Германия, Франция и Великобритания да се откажат от подобна идея.

 

Дипломатическият източник съобщава, че дискусията по темата за санкциите, се е оказала «по-сложна», от очакванията на Берлин, Париж и Лондон, които са отявлените поддръжници на санкционната политика. Според дипломатическият източник, срещу санкциите са били Испания, Австрия, Кипър и Гърция, като безусловен лидер на тази група- Матео Ренци.

» В течение на 9-часовите преговори на срешата на върха на ЕС италианският премиер, успя да постигне отклоняване на предложението за нови санкции срещу Русия, което беше предложено преди началото на срещата»,- пише изданието.

На свой ред, премиерът на Италия Матео Ренци, заяви шпред журналисти, че урегулирането на ситуацията в Сирия не трябва да включва санкции срещу Русия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;