На Русия не й е позволено да подреди нещата в Сирия така, както повелява здравия човешки разум.

 

На Русия нищо не й е позволено. Така счита Държавният департамент на САЩ.

 

Всяка освободителна операция с участието на Русия, без значение справедлива ли е тя или не е, ще бъде обявена за «военно престъпление».

 

И обратното, дори най-наглите, нечовешки и разрушителни действия от страна на САЩ трябва да се приемат от света с благодарност и благоговение.

 

Това е посланието, което изпраща на световна общност Държавният департамент от Сирия и Ирак.

 

Работата не е в мирните жители в Алепо, а в Русия

 

 

По броя на вероятните жертви сред мирното население ситуацията в Мосул изглежда несравнимо по-зле от тази в Алепо. В града има до 1 млн жители, а в Алепо са останали едва ли повече от 250 хиляди.

Министр обороны РФ Сергей Шойгу. Архивное фото

И при Мосул, и при Алепо, една от задачите на настъпващата война е благоприятното извеждане на мирното население от града. Същото важи и за бойците-терористи. Тук също се вижда не само разликата в подхода на Запада към двете операции, тук се вижда откровеното цинично преиначаване на ситуацията в полза на Запада.

 

Русия нееднократно предлага на бойците-терористи от Алепо да напуснат града, дори заедно с оръжието си. Преди броени дни министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че Русия заедно с правителството на Сирия започва мащабна хуманитарна операция в Алепо: за извеждането от града са създадени три коридори за мирните жители и един за бойците с оръжие.

 

Забележете, Русия направи безпрецедентна стъпка: тя не предложи на бойците да предадат оръжието си, което обикновено се прави в подобни ситуации, тя предложи те просто да напуснат града — за да се избегнат по-нататъшните боеве в града и възможните жертви сред мирното население.

Нивото на антируската истерия в Държавния департамент в навечерието на решаващото гласуване за избора на президент на САЩ достигна такива величини, че дори ако Русия изобщо я нямаше в Сирия или ако раздаваше сладолед на джихадистите, то тя пак щеше да бъде «престъпник».

 

А Алепо е само повод да се свали и по възможност да се сгромоляса Русия от международния й пиедестал.

Да, Западът НЕ се интересува от мирните жители в Алепо.
Интересува се само от едно: да не позволи на Асад и Русия да победят терористите.
Непослушната Русия е «екзистенциалната заплаха» за Запада.
Кървавите групировки, които изхвърлиха в Европа цялата си «не екзистенциалност» под формата на млади мъже с бради, пари, агресия и модерни телефони, НЕ са заплаха за Америка.
С тях ще се оправя тъпата Европа, която Меркел и марионетъчните правителства, включително българското, превърнаха в клоака.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;