Доживяхме лъжци да бъдат морални съдници на крадци! Борисов, Местан, Доган, Бареков, Цветанов, Цветан Василев, Яни Янев, Плевенлиев, Пеевски……
Какъв само пъстър български «елит»!
«Елит, роден, селектиран и отгледан «грижовно» от всички нас! Какво българско постижение само! Уникално! Неповторимо!

» И всекиму добро струва,
                                               само, знайте, за парата.
                                               като човек — що да прави?-
                                               продава си и душата.»
                                                                  Хр. Ботев

Тези леки и вонящи субстанции, изплували на повърхността на нашия политически живот, само потвърждават безпогрешно физическия закон, според който в мътните и буйни, поройни води тези субстанции винаги се озовават там.

Ето такъв забележителен «елит» може да се роди само от контролирания, купения, корпоративния, фанатичния, организирано циганския и фалшифицирания вот!
Вот, плод на апатията и отказа на българина да кове своето бъдеще сам и това на своите деца……
Естествено е тогава други да се погрижат за това. И те го правят много добре, с пословична упоритост! Но това бъдеще е тяхно,а не нашето! Там нам ни е отредена ролята на овчето стадо, пазено зорко и направлявано от кучетата на 1% овчари!
Стадо, чиито «права»  се свеждат то да бъде стригано, доено и…..изяждано, когато и както овчарят реши!

И когато казваме, че държавата  ни е калпава, когато плюем с отвращение в нейното лице, нека в този момент си спомним, че не е луд онзи, който яде зелника, а този, който му го е дал!

Народе…..????, сърди се на себе си и на твоето 25 годишно безхаберие към собственото ти бъдеще  и това на твоите деца!
Продължавай да ходиш на риба и да береш гъби, вместо да се организираш в едно силно и монолитно гражданско общество. Такова, че на всеки да му се изпарява мерака да те доближава с ножица в ръка! Такова, способно да респектира и слага на мястото му всеки самозабравил се, нахален глупак, въобразил си че му е позволено да стриже безнаказано всичко онова, което се изпречи пред очите му!
И все пак ако някому много му се прииска да стриже и лъва, то обезателно трябва преди това да го приспи дълбоко или умъртви. В противен случай със сигурност ще си има твърде сериозни проблеми и силни преживявания покрай него! С овцата нещата са къде, къде по- елементарни и не толкова рисковани!!

 

 

Нека да завършим с нещо, което всички знаем като азбучна истина: че който не желае да си помогне сам и Господ не може да му помогне!

Венелин Дедински

Тагове: ; ;