Bild измисли наказанията за Русия и Путин

Bild измисли наказанията за Русия и ПутинИзпращайки самолетоносача «Адмирал Кузнецов» в Средиземно море, президентът на Русия Путин даде ясно да се разбере, че той няма интерес от дипломатическото решаване на конфликта в Сирия, пише  Bild.

 

«Той се нуждае от военна победа».

 

За да бъде «все пак спрян Путин», немското издание предлага да се въведат пет допълнителни «наказания» срещу Русия.

 

Bild предлага да се наложи на Русия «хайтек-ембарго». Според изданието, «без западното ноу-хау — например при електронните елементи на системите за управлениеq Русия няма да може нито да добива ресурси, нито да създава въоръжение».

 

Инициативата е подкрепена от главата на комитета на Европарламента по международните въпроси Елмар Брок:

«Агресорът трябва да види, че от неговата война ще има последствия. Затова ние трябва да наложим ембарго върху хайтек-технологиите».

 

Второто «наказание», което предлага Bild — Германия да се откаже от газопровода «Северен поток», а в бъдеще и от «Северен поток-2».

 

«Путин финансира войната си за сметка на печалбата от продажбата на газ, цитира немското издание мнението на експерта от партията на зелените Омид Нурипур. — Затова ние трябва да предотвратим строежа на новия газопровод».

 

Следващото наказание, според Bild, трябва да се разшири списъкът на лицата, на които е забранено влизането в страните от ЕС.

 

«Списъкът лесно може да се разшири: например за сметка на главите на такива крупни компании, като «Роснефт» и «Газпром», — отбелязва изданието.

 

През 2018 г. на Русия й предстои да проведе световен шампионат по футбол, който ще й «изсипе много пари и престиж. Бойкот на турнира би ударил двойно Путин», продължава Bild.

Както заявява депутатът от партията на зелените Озкан Мутлу, немският футболен съюз «трябва сериозно да се замисли за бойкот».

 

Накрая Bild предлага да се създаде зона без полети в Сирия.

 

«Това е най-очевидният, но при това опасен метод да се спрат бомбардировките от въздуха. САЩ трябва да бъдат готови за бойни действия срещу руската авиация, за да се спрат всички руски полети».

 

 

 


Коментари:

Зареждане ...